Bevers (5-7 jaar)

Vanaf September 2022 zijn de Bevers weer terug.  Er staat een nieuw leiding team klaar om van start te gaan. 
Meldt je nu al aan voor het nieuwe seizoen via ons contactformulier op de homepage of stuur een email naar bevers@fn12.nl

Algemeen

Ben jij ook zo benieuwd hoe het is om een echte waterscout te zijn? 
Kom dan kennis maken met onze jongste speltak: de Bevers.
 

In het jaar dat jij 5, 6 of 7 jaar wordt en klaar bent om met andere kinderen avonturen te beleven, mag je gratis een keer mee doen om te kijken of jij het leuk vindt om een Bever te zijn!

Wat doen wij?

Om de week op zaterdagmorgen komen wij samen van 10:30 tot 12:30. Tijdens onze opkomsten leren de kinderen alle beginselen van scouting; leren delen, samen spelen en leren luisteren. Wij als leiding vinden het belangrijk dat we onze opkomsten zo veel mogelijk in de buitenlucht organiseren. De thema’s natuur, voeding, knutselen, scheikunde en waterscoutingtechnieken staan bij de Bevers centraal.

Elke opkomst speelt zich in verbeelding af in het dorp Hotsitonia. Personage Stuiter neemt de kinderen mee op avontuur in 1 van de thema’s van de Bevers.

De opkomst begint met ons openingsliedje in het Beverlokaal, hierna volgt de uitleg over de opkomst, plassen, jas aan en… op avontuur! Op de helft van de opkomst krijgen de kinderen een stukje fruit of klein koekje met een beker siroop.

Praktische informatie

Per jaar organiseren wij circa 18 opkomsten. De contributie voor de speltak Bevers zal 25 euro per kwartaal bedragen. Tijdens de vakanties en/of feestdagen zal er geen opkomst zijn.

1 keer per jaar organiseren wij een rondvaart met ons mooie wachtschip: de Fram.

Wij verwachten dat de Bevers volledig zindelijk zijn (geen hulp nodig hebben met naar de wc gaan), goed mee kunnen komen met de rest van de groep en altijd stevige dichte schoenen aan hebben.

De Bevers hebben hun eigen uniform, te vinden in onze webshop: dé Bevertrui met je eigen naam!